KOHTI BITTEJÄ 2019: Capital Region Game Project -tuottajaesittely

Read this in English

Tässä blogipäivityksessä tutustutaan Capital Region Game Project -pelitiimien tuottajiin. CRGP:n pelinkehitystiimit ovat osa Osaamisen pelimerkit -hanketta.

Tuottajaryhmämme koostuu Laurean eri kampuksen AMK- ja YAMK-opiskelijoista, jotka toimivat tuottajina Metropolian pelitiimeissä. Pelitiimeissä voi toimia myös muiden koulujen oppilaita. Ryhmässä on kahdeksan tuottajaa ja yksi valmentaja. Tapaamme kerran viikossa ohjaajatapaamisessa tuottajatiimimme kesken. Kaikilla meillä on eri määrä kokemusta pelialasta, mutta meitä yhdistää kiinnostus alaa kohtaan.

Tuottajina meidän tehtävämme on auttaa omaa pelitiimiämme erilaisin keinoin. Näihin kuuluu mm. aikataulutus ja markkinointi. Jokaisella tuottajalla löytyy omaa erikoisosaamista, joten ei ole yllättävää, jos osa meistä pystyy auttamaan myös koodaamisessa tai musiikin säveltämisessä.

Esittelyt

Aili Tervonen

 • Nimi: Aili Tervonen
 • Ikä: 24
 • Kampus: Liiketalouden koulutusohjelma Hyvinkää
 • Pelit: korttipelit (Texas hold ’em)
 • Miksi mukana: Halusin oppia lisää projektijohtamisesta luovalla alalla. Itse olen työskennellyt aiemmin musiikkialalla, joten minulla oli jo kokemusta taitelijoiden kanssa työskentelystä. Ja sitähän peliala on, taidetta ja luovuutta!
 • Piilevä kyky: Olen järkyttävän suuri joulufani. Joululaulut alkavat soimaan jo viimeistään syyskuussa. Lemppari joululaulut löytyvät Frank Sinatralta.

Juha Leskinen

 • Nimi: Juha Leskinen
 • Ikä: 59 v
 • Kampus: Hyvinkää, liiketalouden koulutusohjelma
 • Pelit: Ray-Man, GrandTurismo, Portal2, King of Math pikku Venlan kanssa.
 • Miksi mukana: Korkeakoulun nettikurssien kautta kiinnostuin opetuspeleistä, ja haluaisin päästä kehittämään niitä. Tuottajan pesti Metropolian Cyber Hero-pelissä viime keväänä opetti paljon tuottajan työstä. Nyt jaan hankkimaani tietoa ja kokemusta nuorempien opiskelijoiden hyödyksi. Haluan kehittyä asiantuntijaorganisaation valmentajana.
 • Piilevä kyky: Musiikki, laulan barbershopia. Soitan kitaraa sekä pianoa omaksi huvikseni.

Laura Manninen

 • Nimi: Laura Manninen
 • Ikä: 34 v
 • Kampus: Leppävaara, YAMK Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut
 • Pelit: Clash Royale, Hay Day. Satunnaisia muita mobiilipelihairahduksia ja klassiset Super Mariot pojan kanssa.
 • Miksi mukana: Mieheni työskentelee pelialalla ja päästyäni seuraamaan sivusta mikä mieletön avoin, joustava, innostunut ja kansainvälinen työyhteisö heillä on ja miten mielenkiintoisia tehtäviä pelialalla on tarjolla kiinnostuin välittömästi, kun tuli mahdollisuus tutustua opiskelijatiimissä pelinkehityksen koukeroihin ja “tuottajan” työtehtäviin.
 • Piilevä kyky: osaan räpätä kohtalaisesti Eminemin muutamat biisit ulkomuistista.

Dan Nguyen

 • Nimi: Dan Nguyen
 • Ikä: 26v
 • Kampus: Hyvinkään kampus, liiketalouden koulutusohjelma
 • Pelit: Nier Automata, Witcher 3, Monster Hunter World. Pidän erittäin paljon roolipeleistä ja tarinavetoisista peleistä.
 • Miksi mukana: Juha Leskinen kävi kertomassa projektista meidän perehdytysviikolla ja olin myyty saman tien. Olen pelannut videopelejä niin kauan kuin muistan ja näin myöhemmällä iällä kiinnostunut myös siitä, mitä kulissien takana tapahtuu. En ole aikaisemmin toiminut projekteissa ”esimiesasemassa”, niin tuottajana toimiminen varsinkin näin isossa projektissa, missä on monta liikkuvaa osaa, antaa varmasti hyvät valmiudet tulevaisuutta ajatellen. Onhan pelisuunnittelu ns. hallittua kaaosta.
 • Piilevä kyky: Pystyn juomaan 0,5l vettä kolmessa sekunnissa.

 • Nimi: Niko Kinanen
 • Ikä: 19
 • Kampus: Tikkurila, IT-Tradenomi
 • Pelit: League of legends, PUBG, SCUM, Spider-Man… Pelaan kaikenlaisia pelejä.
 • Miksi mukana: Tykkään peleistä ja projekti vaikutti kivalta niin osallistuin siihen
 • Piilevä kyky: Minulla ei ole itsestäni kuvia

Joonas Laakso

 • Nimi: Joonas Laakso
 • Ikä: 23
 • Kampus: Tikkurila, IT-tradenomi
 • Pelit: World of Warcraft, NHL 19, Heroes of the Storm, League of Legends. Pidän kilpailuhenkisistä peleistä joissa aina kilpaillaan muita pelaajia vastaan.
 • Miksi mukana: Lähdin projektiin mukaan täysin avoimin mielin tietämättä juuri mitään pelinkehityksestä. Projektin aikana tavoitteena on kehittää omia johtamistaitoja sekä oppia jotain pelinkehityksestä, sen ollessa todella mielenkiintoinen ala ja kenties jopa tulevaisuuden työpaikka voisi löytyä sieltä.
 • Piilevä kyky: Striimailen pelejä huvikseni vapaa-ajalla joten minut löytää livenä interwebsistä melkein päivittäin. (www.twitch.tv/celitec, käykää seuraamassa!)

Jesse-Joonas Ollikainen

 • Nimi: Jesse-Jonas Ollikainen
 • Ikä: 23
 • Kampus: Liiketalouden koulutusohjelma Hyvinkää
 • Pelit: League of Legends, Total War Shogun 2, Democracy 3, The Last Guardian, OldSchool Runescape, selain/flash pelit. Pidän manageri peleistä ja vuoro pohjaisista strategia peleistä.
 • Miksi mukana: Tahdoin kokeilla projektia, jonka aihe on lähellä omaa arkeani ja mielenkiinnon kohteitani. Tulin projektiin mukaan oppiakseni pelinkehityksestä ja tuottajana toimimisesta. Tahdon kehittää taitojani sellaisen tiimin aikatauluttamisessa, joka koostuu monen eri osaamisalueen omaavista jäsenistä.
 • Piilevä kyky: Tykkään arvioida viihdettä (sarjoja, elokuvia ja videopelejä) arvioinnin piikkiin. Pidän asioiden aikatauluttamisesta. Kyllä, aikataulutan myös sen, kuinka kulutan viihdemediaa.

Riku Kivimäki

 • Nimi: Riku Kivimäki
 • Ikä: 29
 • Kampus: Lohja, Liiketalouden tradenomi
 • Pelit: Cities: Skylines, Torchlight II, Doom (2016) ja Hearthstonet.
 • Miksi mukana: Lähtiessäni opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi, oli piilevänä salaisena haaveena ja unelmana päästä töihin pelialalle koulusta valmistuttuani. Tämä salainen ja hullu haave on kaikesta huolimatta tullutkin jo mahdolliseksi, kiitos tämän kurssin. Haluan parhaaksi mahdolliseksi pelituottajaksi, mitä mahdollista on. Pelaamista on tullut harrastettua pienestä pitäen, ja tämä on alani, jolle olen aina haaveillut pääseväni
 • Piilevä kyky: Osaan soittaa kitaralla Kansasin Dust in the Windin noin 2x nopeudella. Kukaan ei tiedä, miksi olen tämän näin harjoitellut.

Olli Wetterstrand

 • Nimi: Olli Wetterstrand
 • Ikä: 37
 • Kampus: Leppävaara, YAMK Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut
 • Pelit: puhelimella Hill Climb Racing 2 ja Subway Surfers sekä NES- ja SNES-minien pelit
 • Miksi mukana: Kokemusta tuotepäällikön työstä IT-alalta löytyy, ja nyt kun oli mahdollisuus päästä tutustumaan siihen, millaista vastaava työ olisi minua aina kiinnostaneella pelialalla, niin en voinut olla osallistumatta!
 • Piilevä kyky: Pystyn syömään yhdeltä istumalta ison pussin Blair’s Death Rainin tulisia habanerosipsejä.

 


Teksti: Dan Nguyen ja Laurean pelituottajatiimi.